2014 m. liepos 28 d., pirmadienis

Kaip įrašyti kompiuterio atmintį (RAM)?

Kompiuterio atmintis (RAM) yra svarbus dalykas žvelgiant į kompiuterio pajėgumą, todėl norint, kad kompiuteris dirbtų geriau, neretai galvojame apie kompiuterio atminties perrašymą. Tačiau kaip tinkamai tai atlikti?

1 metodas. RAM instaliacija į stacionarų kompiuterį.

1.RAM yra įvairių modelių bei įvairių tipų, todėl ne kiekviena kompiuterio atmintis tinka kiekvienam kompiuteriui. Būtent dėl to, būtina pasidomėti kokios kompiuterio atmintys tinka jūsų kompiuteriui.
2.Kiekviena motininė kompiuterio plokštė turi ribotą vietų skaičių kompiuterio atmintims. Būtent dėl to, pasidomėkite, kiek RAM atminčių galite instaliuoti į savo kompiuterį.
3.Išsirinkite RAM plokštes pagal kainą bei pajėgumą. Taip pat, atkreipkite dėmesį ir į gamintoją – populiariausi RAM gamintojai pasaulyje šiuo metu yra „Corsair“, „Kingston“, „Patriot“ ir „OCZ“.
4.Išsirinkę nusipirkite RAM plokščių. Stenkitės, kad pagal savo norimą RAM kiekį instaliuotumėte vieną ar keletą RAM porų, o ne tik vieną RAM plokštę. Pavyzdžiui, jei norite, kad jūsų kompiuterio atmintis būtų 8GB pajėgumo, geriausia būtų instaliuoti dvi RAM plokštes po 4GB.
5.Prieš pradėdami RAM instaliavimą būtinai išjunkite kompiuterį bei išjunkite elektros srovės tiekimo laidą.
6.Atidarykite kompiuterio korpusą – tam prireiks atsuktuvo.
7.Prieš pradėdami darbus išjunkite visas į kompiuterį tekančias sroves. Tai yra tiesiog privaloma, kadangi netgi viena srovė gali sukelti rimtą pavojų jūsų sveikatai.
8.Suraskite RAM plokščių vietas. Dažniausiai kompiuteriuose būna 2 arba 4 vietos RAM plokštėm, esančios viena šalia kitos.
9.Jei keičiate seną RAM plokštę, išimkite ją atlaisvindami šonuose esančius įtvirtinimus.
10.Išimkite naujas RAM plokštes iš įpakavimo. Būkite atsargūs bei stenkitės neliesti atminties plokščių išorėje esančių mikroschemų.
11.Įdėkite turimas RAM plokštes į jų vietas. Darykite tai ypač atsargiai, nepažeisdami RAM plokščių. Kartokite procesą su kiekviena turima atminties plokšte.
12.Iš anksto pasirūpinkite orą purškiančiu buteliuku bei idėją RAM plokštes tuo jų nupurkškite bet kokia dulkes.
13.Atlikę tai, uždarykite kompiuterio korpusą, prisukdami nuimtą šoninę plokštę.
14.Sujunkite visus laidus bei įjunkite kompiuterį.
15.Spauskite Windows ir pauzės mygtukus, kad pamatytumėte sistemos pasirinkimus. Įdėtos RAM plokštės turėtų matytis sistemos sekcijoje.
16.Jei vis dar nesate tikri ar RAM tinkamai instaliuotos, parsisiųskite nemokamą „Memtest“ programą bei patikrinkite tai.

2 metodas. RAM instaliacija į nešiojamą kompiuterį.


1.Peržiūrėkite kompiuterio parametrus bei sužinokite, kokios RAM plokštės tinka jūsų planšetei.
2.Prieš atidarinėdami kompiuterį pasidomėkite apie jo sandarą – tai padės apsaugoti detales nuo sugadinimo.
3.Išimkite iš kompiuterio bateriją bei paspauskite „Power“ mygtuką, kad iškrautumėte visą likusią energiją.
4.Patikrinkite kiek RAM vietų  yra jūsų kompiuteryje.
5.Pašalinkite senus RAM, juos tiesiog išimdami
6.Atsargiai išimkite atminties plokštę iš apsauginės plėvelės. Įdėkite ją į RAM vietą (dažniausiai tai daryti reikia 45 laipsnių kampu, tačiau viskas priklauso nuo kompiuterio).
7.Pakraukite kompiuterį bei jį įjunkite – jei viskas veikia sklandžiai, reiškia jog RAM instaliacija pavyko.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą